Tuzla

Tuzla dobila uređeniji i veći parking u centru grada










Najveći parking prostor u centru Tuzle zvanično je rekonstruisan, a osim moderno uređene površine sa većim brojem mjesta za parkiranje vozila u odnosu na onu raniju, vozači automobila su dobili i drugačiji sistem naplate.

Projekat na kojem je u proteklom periodu radilo Javno komunalno preduzeće Saobraćaj i komunikacije Tuzla u saradnji sa Gradskom upravom zvanično je završen i rezultirao je sa 3.200 metara kvadratnih nove asfaltne podloge, povećanim brojem parkirnih mjesta u užoj jezgri grada, a uveden je i novi sistem naplate.

Za ovaj projekat izdvojeno je 188 hiljada KM, a krajnji rezultat je znatno ljepši i prostraniji ambijent na lokalitetu kod takozvane Kajmak stanice.

“Osavremenili smo način naplate parkinga, sam način parkiranja, a obezbijedili smo i sigurnije uslove za korištenje ovog parking prostora. Napravljen je novi izlaz za automobile koji će uveliko poboljšati bezbjednost korištenja ovo prostora. Pored ovog benefita tu je i novih stotinu parking mjesta, čime je značajno povećan kapacitet,” kazao je direktor JKP Saobraćaj i komunukacije Nedžad Malikić.

Treći benefit ogleda se u činjenici da se naplata neće vršiti u periodu od 22 sata uvečer do 7 sati ujutro, što do sada nije bio slučaj.

Još jedna prednost ovog projekta jeste iskorak prema pametnom gradu Tuzla, s obzirom da je uvedeno plaćanje putem sms poruka na ovom mjestu, te da će biti postavljen video nadzor sa sedam kamera, koje će pružati dodatnu sigurnost, kako parkiranim automobilima tako i našim sugrađanima,” kazao je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić.

Grad Tuzla je prepoznao značaj novih tehnologija i digitalizacije, te će se u budućnosti ići ka implementaciji novih tehnoloških rješenja, kako bi uživali sve benefite koje oni donose i time stvorili još bolji, povoljniji i konkurentniji ambijent za život naših građana, za dolazak novih stanovnika, razvoj privrede i privrednih subjekata.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button