Biznis

IMEL održava trodnevnu konferenciju o sigurnosti u poslovanjuU Budvi se danas u organizaciji kompanije IMEL održava trodnevna IT konferencija pod nazivom “Sea Tech Days 2017” o temi “Napredna ICT infrastruktura i sigurnost okruženja poslovanja”.

Konferenciji prisustvuju neke od vodećih BiH i regionalnih kompanija koje su prepoznale ozbiljnost teme zbog sve učestalijih prijetnji i opasnosti na kojima su izložene organizacije i informacioni sistemi kao što su cyber špijunaža, upadi u poslovne sisteme, gubici podataka te iznude novca. Konfereciji su se pridružili i neki od vodećih stručnjaka i predavači iz kompanija Microsoft, Kaspersky LAB, Fortinet, APC, Lenovo, HP, Tesla.

“IMEL kao moderna i odgovorna kompanija, prati trendove u ICT tehnologijama i želi ovom konferencijom podići  svijest o ICT sigurnosti, koja svakim danom dobija sve više prijetnji na globalnom nivou. Da ozbiljno radimo na tome, dokaz je da smo ove godine postali ‘Kaspersky LAB Platinum Partner’ čime ponovo ističemo svoj stav prema ICT sigurnosti”, izjavila je Amra Brkić, predstavnica kompanije IMEL.

Amir Bašić, u ime kompanije organizatora u ugodnoj prezentaciji je govorio o sigurnosti informacija i praktičnim situacijama s terena u našoj zemlji i okruženju te preventivnim rješenjima i dobrim praksama koje za cilj imaju zaštitu od neželjenih situacija u ICT.

Također, jedan od gostiju na konferenciji je predstavnik kompanije “Kaspersky LAB” Dragan Davidović, koji je govorio o povećanju stepena sigurnosti sistema s “Kaspersky LAB Advanced“ te naglasio koliki značaj u organizacijama razvijenih zemalja nosi zaštita od cyber kriminala.

Domagoj Draženović iz “Microsofta” je prezentirao sigurnosne aspekte za Windows Server 2016, Tomislav Tucibat iz “Fortineta” je održao prezentaciju na temu “Fortinet Security Fabric“ te istaknuo značaj firewall zaštite, Igor Grčić iz kompanije “HP Aruba” je predstavio Clearpass kontrolu pristupa mrežama a Jernej Urbas iz “APC” je govorio o njihovom gledanju i ulozi besprekidnih napajanja za stabilno poslovanje informacionih sistema.

Posljednji napad ransomwarea Wannacrypt koji je privremeno ili s trajnim posljedicama ugrozio desetine hiljada urganizacija u više od 100 zemalja svijeta, su mnogi shvatili kao posljednje upozorenje da moraju kostantno raditi i ulagati u ICT sigurnosti, a u “Imelu” su i ranije upozoravali na ove probleme te se i dalje nadaju da će se svijest o potrebi zaštite podići na daleko viši nivo kako ne bi došlo do gubitka podataka u poslovnim sistemima i nenadoknadive štete.

Partneri ovog skupa su Bosna Sunce Osiguranje, Procredit Bank i Mi-BOSPO.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button