Tuzla

TUZLA: Etažni vlasnici i upravitelji zgrada koji nisu izvršavali svoje zakonske obaveze biće DRASTIČNO kažnjeni!
Služba civilne zaštite Grada Tuzla vrši nadzor nad izvršavanjem obaveza iz Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

U vezi navedenog, ovlaštena lica će tokom mjeseca maja 2017. godine izvršiti kontrolu rada kod upravitelja zgrada, te nakon izvršenog uvida u račune i utvrđenog činjeničnog stanja, ukoliko se utvrde nepravilnosti, izdati prekršajne naloge protiv etažnih vlasnika i upravitelja zgrada koji nisu izvršavali svoje obaveze utvrđene navedenim Zakonom.

Prema odredbama Zakona, predviđene su novčane kazne u iznosu od 200 do 1.000 KM za prekršaj etažnog vlasnika, te u iznosu od 1.000 do 5.000 KM za prekršaj upravitelja (čl. 38. i 39. Zakona).

“Ovom prilikom pozivamo sve etažne vlasnike stambenih zgrada koji nisu redovno vršili uplatu naknade za upravljanje i održavanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, da iste izmire. Prekršajni nalozi će biti uručeni onim etažnim vlasnicima koji nisu plaćali naknadu više od tri mjeseca”, ističu iz Službe civilne zaštite Grada Tuzla.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button