BiH

ODMOTAVA SE KLUPKO ZLOČINA: Ko je skrivao dokaze i zaštitio ubice Ugljena i Leutara?
Kako saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi, otkriveni su novi detalji ovih slučajeva, koji su istražitelje SIPA-e doveli do dokaza o tome ko je i na koji način u tadašnjoj garnituri Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH i AID-a podmetao dokaze s ciljem skretanja toka istrage u potpuno drugom smjeru. Na taj način stvarni nalogodavci i izvršitelji pomenutih ubistava nikada, barem do sada, nisu otkriveni i procesuirani.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana objavili smo da je ključne informacije Tužilaštvu BiH i SIPA-i dala osoba inicijala F. R., te da su te informacije poslužile istražiteljima da identificiraju odgovorne za ubistva Ugljena i Leutara.

Možda će Vas zanimati i:

Izvršiteljima oba ubistva je, prema saznanjima istražitelja, isplaćeno po 150.000 KM, a motiv koji je doveo do njih jeste uklanjanje prepreka pri nelegalnoj trgovini oružjem.

Ugljen je ubijen 28. septembra 1996. godine na parkingu u sarajevskom naselju Aneks, dok je Jozo Leutar preminuo 28. marta 1999. godine od posljedica eksplozivne naprave koja je aktivirana pod njegovim automobilom 16. marta 1999. godine.

Izvor: faktorKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button