BiH

Komšić: Ako vlasti RS-a ovako nastave, na kraju će se morati odgovoriti silom

Predsjedavajući predsjedništva













Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić najavio je da će biti podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je sinoć u “Službenom glasniku Republike Srpske”, a potpisala ga je predsjednica RS-a Željka Cvijanović 23. decembra. Ovaj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.

Možda će Vas zanimati i:

“Bit će podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice”, rekao je Komšić.

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Ako se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom”, kazao je Komšić.

Podsjetimo, u oktobru ove godine Narodna skupština Republike Srpske izglasala je Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima. Nakon toga je 1. novembra Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS donio Odluku o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u pomenutom zakonu te 8. novembra tu odluku i obrazložio.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button