Sport

Mujkanović otkrio: Zašto FK Sloboda nije dobila licencu za Premijer ligu i evropska takmičenjaTuzlanska Sloboda jedan je od klubova koji nije dobio licencu za učešće u UEFA-inim takmičenjima i Premijer ligi BiH iduće sezone.

No, u tuzlanskom klubu tvrde da nisu pretjerano zabrinuti, jer se nešto slično dešavalo ranijih godina, kada je Sloboda na Drugostepenoj komisiji dobivala licencu.

Možda će Vas zanimati i:

“Odbijeni smo, ali znamo šta nam nedostaje, a to su sitnice. Istina, ima i do nas nekih propusta, koje nismo na vrijeme otklonili, ali sam optimista i vjerujem da ćemo na Drugostepenoj komisiji proći. Slično je i za evropsku licencu. Naknadno ćemo poslati Savezu potrebne dokumente i mislim da imamo velike izglede da riješimo oba problema. U posljednje vrijeme sanirali smo veliki dio dugova i stabilizirali klub, koji nikad nije bolje funkcionirao”, kazao je predsjednik Slobode, Senad Mujkanović.

Otkriva da razlog za nedobijanje licence leži u tužbi četvorice bivših igrača.

“Radi Ivanu Kostiću, Ivanu Fatiću, Damiru Mehidiću i Miljanu Govedarici. Ti sporovi još nisu pokrenuti i to je bio razlog što nismo dobili licencu. Mi smo, kao klub, uzvratili tužbama zbog lažnih iskaza i štete koju su nam ovi igrači nanijeli. Dok su bili pod ugovorima, oni su napuštali Slobodu, odbijali trenirati, koketirali i tobože prelazili u druge klubove te kršili klupsku disciplinu”, kaže Mujkanović.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button