Sport

Džanan Musa još tri godine u Cedeviti: Ovdje smo svi kao jedna porodica

Nakon što je u decembru 2014. godine stigao u Cedevitu, Džanan Musa isprofilirao se u jednog od najboljih igrača Europe u svom godištu. Vrlo brzo izborio je seniorski dres kluba, a danas je neizostavni član ekipe koja traži novi naslov prvaka Hrvatske.

U međuvremenu je dogurao i do seniorske reprezentacije BiH, a jučer je proslavio i 18. rođendan te je danas potpisao prvi profesionalni ugovor vezavši se uz KK Cedevitu na tri godine.

Možda će Vas zanimati i:

“Iznimno sam sretan i zadovoljan ovim potpisom, nadam se da će se saradnja i dalje nastaviti na način kako je bilo i do sada”, prilikom potpisa rekao je Džanan Musa.

“Napredovao sam u posljednje dvije godine u klubu i dobio priliku da pokažem sve što znam. Treba puno raditi da se stasa i sljedeće mjesece posvetit ću treningu kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu u Cedeviti.”

Zasigurno je bilo mnoštvo ponuda za jednog od ponajboljih osamnaestogodišnjaka Europe, kako, zašto baš KK Cedevita?

“Zato jer imam zajedničku historiju sa klubom, ovdje smo svi kao jedna porodica. Treba još puno raditi, a kao i svaka ljubav treba se njegovati.”

Sportski direktor Matej Mamić ponosan jer se Musa vezao za Cedevitu unatoč ozbiljnih ponuda velikih klubova na njegov 18. rođendan.

“Sigurno je veliki uspjeh kluba kada potpišemo jednog našeg mladog talentovanog igrača, a to je svakako Džanan, naša budućnost. Mi smo od početka vjerovali da će tako i biti bez obzira što je Džanan promišljao i razmišljao o ostanku u klubu. Drago mi je da je ova priča završila njegovim potpisom ugovora i držim da je priča između njega i Cedevite sada tek krenula.”Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button