Zanimljivosti i zabava

ŠTO KAD KRALJICA UMRE: Otkriven tajni plan „London Bridge“, pripremljen još davne 1960. godine

Kada engleska kraljica Elizabetha II umre, na snagu stupa plan “London bridge”, što je kodni naziv, a trajaće devet dana do kraljičine sahrane, navodi Guardian.

Novinar tog lista, Sam Night, došao je do nekih detalja o planu koji je u razvoju od 1960-ih godina.

Možda će Vas zanimati i:

Prema informacijama do kojih je došao, mediji su već spremni za smrt kraljice, stoga, Guardian već ima napisane priče koje će se objavljivati nakon njezine smrti, a Times planira 11-dnevni program.

ITN i Sky News već godinama vježbaju emisije spremne za tu okolnost.

BBC planira da na dan smrti aktivira radioprenosni sistem upozorenja koji je korišten za vrijeme Hladnog rata, a iznenađujući podatak do koga je Guardian došao je da većina novinara nikada nije čula za taj sistem.

Britanske radiostanice opremljene su plavim OBIT svjetlima kojim će se signalizirati kraljičina smrt, nakon čega će sve radiostanice prekinuti emitiranje muzike i svoj program prilagoditi tragediji.

Na dan sahrane u Velikoj Britaniji sve će biti tiho. U 9 sati ujutru, Big Ben će zazvoniti jednom, dok će ostatak dana biti tih.

Kada sanduk bude spušten, u 11 sati, planirano je da se širom Ujedinjenog Kraljevstva održi minut šutnje, najave na željezničkim stanicama ugase, a autobusi povuku na stranu puta.

Izvor: slobodna-bosna.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button