Zanimljivosti i zabava

Otac se javno odrekao svoje kćerke zbog ove fotografije: Mrtva si za mene (FOTO)

Anna Hayes maturantica je iz gradića s juga Arkansasa na svoju maturalnu zabavu je odlučila otići s prijateljem Phillipom Freemanom.

I sve bi bilo u redu da njen otac nije rasist, a Philip Afroamerikanac. “Još prije mi je govorio da bih bila mrtva za njega kad bi prohodala s crncem. On je uvijek bio rasist, ali kad si dijete to ne shvataš, gledaš stvari drugačije”, ispričala je Anna za BuzzFeed.

Možda će Vas zanimati i:

Ona je na svom Instagramu objavila fotografiju s Philippom i nakon toga dobila užasne poruke od svog oca: “Ne dolazim na dodjelu svjedočanstva i neću ti platiti fakultet. Idi živjeti s crn******”, napisao joj je i dodao: “Mrtva si za mene.”

fotka-1

“Nikad me više nemoj zvati, samo nastaviti biti kurva, a mene izostavi iz toga. Koji ti je vrag? Nemaš više pravo razgovarati sa mnom”, poručio joj je.

Anna kaže da je to i nije toliko povrijedilo jer otac ionako malo učestvuje u njenom životu pošto ona živi s majkom koja se davno rastala od njenog oca. Ipak, tvrdi da njegovi stavovi ipak utječu i na njihov lični život jer njena majka trenutno u “miješanom” braku.

“Važno je da ljudi vide da je rasizam itekako živ”, rekla je.

Izvor: avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button