Zanimljivosti i zabava

VIDEO: U ovom stadu ovaca skrilo se i jedno drugo stvorenje, vidite li ga?










Kamuflaža je ključna stvar u životinjskom svijetu. Neke vrste koriste je kako bi bile nevidljive i sačuvale glavu na ramenima (ili, ovisno o obliku tijela, negdje drugo), druge kako bi ulovile kakav fin zalogaj. U svakom slučaju, stapanje s okolišom je često ključno za opstanak vrste.

No, očito je kako mimikrija ne služi nužno preživljavanju. Barem kada je riječ o vrsti životinje koja je bliska čovjeku.

Jedan zlatni retriver pokazao je kako se savršeno može uklopiti u stado ovaca. Toliko savršeno da ga ne bismo ni primijetili, da nas autor videa nije odmah upozorio da je među ovcama još netko, pa smo pomno promatrali čupava bijela stvorenja. No, da nije toga, ne bismo ni vidjeli da jedna ovca uopće nije ta vrsta.

Zašto se pas odlučio na ovaj način prošetati sa stadom, ostaje misterija. Jesu li se igrali na kakvom proplanku, pa se samo vraća s njima kući ili se odličio sakriti od nekoga (vlasnika?), nije poznato. No, uklopio se među njih i zaista mu valja odati priznanje: drži njihov tempo, kreće se na isti način i uopće nije pogledao čovjeka koji ga snima.

https://www.instagram.com/reel/CjKmJraKdCh/?utm_source=ig_web_copy_link



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button