KolumneSportU fokusu

Azir Muminović ne zaslužuje da ga se stavlja na stub srama!













PIŠE: Vedran Jahić

Balkan je mjesto na kojem se svaka greška skupo plati! Zašto? Zato jer se uvijek više veselimo tuđoj nesreći nego našoj sreći. Nova žrtva takvog načina razmišljanja po principu “nek’ komšiji crkne krava” je mladi golman tuzlanske Slobode, Azir Muminović.

Zrinjski je u subotu potpuno nadigrao Slobodu. Na Tušnju su prvaci slavili sa 0:2, međutim sve je to palo u drugi plan zbog jednog video snimka koji je postao regionalni hit za samo nekoliko sati.

Naime, mladi i neiskusni golman Slobode Azir Muminović vrlo brzo postao je predmet sprdnje zbog loše postavljenog živog zida kod prvog gola Mostaraca kojeg je postigao Filipović.

https://www.youtube.com/watch?v=xt2TdRaCctI

Svi eminentniji portali u BiH i regionu prenijeli su tu “vijest” proglasivši je najlošije postavljenim živim zidom u historiji fudbala. Osim toga, pitali su se: zbog čega je to golman Muminović uradio?

Pa gospodo, da li se iko sjetio nazvati mladog Muminovića i pitati ga nešto o tome? Da ne griješim dušu, to je uradio jedan bh. sportski portal za koji je mladi golman između ostalog izjavio:

“Nikada nikome ne bih pustio gol. Na kraju krajeva imao sam još nekoliko dobrih intervencija u nastavku utakmice. Filipović je ranije krenuo na loptu i to me je zbunilo. Nisam očekivao šut prije sudijskog zvižduka, tako da nisam imao vremena da reagujem”.

Stara izreka kaže: čovjek se uči dok je živ! Azir Muminović ima 20 godina i u životu će sigurno napraviti još mnogo grešaka i propusta. Zar treba da ga osuđujemo? Gledamo li svoje greške ikada? Zašto želimo mlade i talentovane sportiste staviti na stub srama?

To su pitanja za koja još nisam našao odgovore, a vjerujem da nikada i neću. To je jednostavno mentalni sklop svih balkanskih naroda.

A o namještaljakama ne želim ni da raspravljam! Da bi nekome pustio gol ili prepustio pobjedu moraš biti bolji od njega. Sloboda to u ovom trenutku nije od mostarskog Zrinjskog.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button