BiHVijesti

Vijeće ministara BiH danas o radu Državne komisije za granicu BiH










Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Aneksa sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Rača – Sremska Rača.

Pred ministrima bi se trebao naći i Izvještaj o radu Državne komisije za granicu BiH za period januar-juni 2023. godine.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o toku postupka kolektivnog pregovaranja i sklapanja Kolektivnog ugovora između zaposlenih u institucijama BiH i Vijeća ministara BiH i Prijedlog odluke o imenovanju Tima za pregovore o sklapanju Kolektivnog ugovora.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađu i Informacija o izvršenju Okvirnog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u BiH za 2022. godinu; Informacija o realizaciji Srednjoevropskog programa razmjene za univerzitetske studije (CEEPUS III) u BiH u 2022. godini, kao i Informacija o statističkim pokazateljima u obrazovanju u BiH za 2023. godinu.

Jedna od tačaka predloženog dnevnog reda je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članova/članica Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.

(FENA)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button