Biznis

U interesu dobavljača je da Konzum u BiH bude stabilan
Sastanak delegacije Vlade Federacije BiH i predstavnika bh. firmi dobavljača Agrokora rezultirao je odlukom da Vlada u narednim danima razgovara sa predstavnicima Agrokora, a da za sedam dana na sličnom skupu budu saopćeni rezultati tog sastanka.

“Situacija zahtjeva stalni monitoring nad procesima u Konzumu, tako da smo se dogovorili da predstavnici Vlade održe sastanak sa menadžementom Konzuma i da se utvrdi način ponašanja, a da se u današnji dana ponovo nađeno i pokušamo pronaći način fer saradnje, da bude vraćeno povjerenje i da Konzum ponovo normalno posluje”, rekao je nakon sastanka federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić.

On je dodao da ako dogovora ne bude, onda će Vlada razmišljati o uvođenju posebnog regulatornog okvira koji bi zaštitio dobavljače i zaposlenke.

Direktor Milkosa Adin Fakić, jednog od dobavljača Konzuma u BiH, rekao je da mu je drago da je Vlada FBiH prepoznala ozbiljnost situacije zbog krize u koncernu Agrokor.

“Lociran je problem i definirano je da ga zajednički rješavamo. Cilj dobavljača je da imamo stabilno tržište, a Konzum predstavlja dobar dio tog tržišta. Stabilan Konzum bitan je za sve nas u Bosni i Hercegovini”, rekao je Fakić.

Izvor: BHRTKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button