FOTO: Značajna donacija kompanije Omega Živinice za djecu iz Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora

- in Pozitiva

Povodom 30 godina postojanja i rada, Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla obilježava Dan Centra  i organizuje Majske susrete gluhih učenika i njihovih nastavnika iz BiH.

Jedna je od tri ustanove ovog tipa u BiH, tako da se u Centru školuju djeca s više kantona i oba entiteta uzrasta od 5 do 16 godina. Učenici Centra su djecas oštećenjem sluha i govora, te učenici s kombinovanim smetnjama.

S tim u vezi, kompanija Omega Živinice je uručila donaciju u vidu tehničkih uređaja brenda Beko, u vrijednosti od 1.000 KM, koji su im prijeko neophodni za svakodnevno funkcionisanje Centra.

Zvanično uručenje donacije održano je u četvrtak, 13. aprila, u prostorijama Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

Kompanija Omega je ponosna, što je dio ovakvog projekta i nastojat će i dalje podržavati ovakve i slične aktivnosti, koje su od direktnog značaja za lokalnu zajednicu.