Sport

Iz KK Bosna “napali” Tuzlake: OKK Sloboda i Velimir Gašić direktno vrše pritisak na sudije
Čini se kako se “zakuhava” atmosfera pred sutrašnji derbi meč 8. kola Lige za prvaka BiH između sarajevske Bosne i tuzlanske Slobode.

Nakon konferencije za medije OKK Sloboda u kojoj je trener Velimir Gašić komentarisao suđenje, oglasili su se iz KK Bosna Royal Jelly.

Možda će Vas zanimati i:

“Naš klub apeluje da se pitanje učesnika polufinala Lige 6, ali i pitanje prvaka BiH riješi na košarkaškim terenima u poštenoj i fer igri, bez neutemeljenih pritisaka vaninstitucionalnih centara moći, insinuacija pojedinaca i špekulacija bilo koje vrste. Poslije održane press konferencije OKK Sloboda na kojoj se predstavnicima medija u ime kluba obratio trener tuzlanskog kluba Velimir Gašić, stekli smo dojam da se direktno pokušava uticati na sudije, komentarišući njihove odluke i način na koji se općenito dijeli pravda – ili, kako su kolege iz Tuzle indicirale, “nepravda” na bh. košarkaškim parketima. Mišljenja smo da nije slučajno da su se iz OKK Sloboda oglasili u ključnom trenutku sezone, četiri kola prije kraja Lige 6, te kako se na taj način pokušava izvršiti dodatni pritisak na sudije i onemogućiti ih da svoj posao obavljaju časno i pošteno. Ako već postoje primjedbe na suđenje, smatramo da je iste trebalo uputiti prije početka Lige za prvaka, a sve s ciljem dodatnog poboljšanja kvaliteta utakmica i u interesu košarke. KK Bosna je klub s bogatom tradicijom, a kroz svoje dugogodišnje iskustvo igranja velikih utakmica, kako kroz evropska takmičenja tako i u regionalnoj ligi, već se susretala sa sličnim pokušajima manipulacije i uticaja na javnost i košarkaške radnike. Stoga smatramo da je upravo u interesu košarke da se pobjednik dobije na terenu, a ne van njega. Upravo iz tih razloga, u interesu košarke i njene popularizacije, na izvlačenju takmičarskih brojeva za Ligu 6 klubovi učesnici su izašli u susret OKK Sloboda dozvolivši njihovim predstavnicima da izaberu takmičarski broj kako bi sve domaće utakmice igrali subotom, a tuzlanska publika imala priliku da uživa u partijama svojih ljubimaca”, stoji u saopštenju sarajevskog kluba, te dodaju:

“Sportska javnost je upoznata da KK Bosna u cijeloj sezoni nije komentarisala sudije i suđenje jer smatramo da svako treba raditi svoj posao časno i pošteno, kako to radi i uprava OKK Slobode. Svi u klubu čvrsto vjerujemo kako se sve odluke donose na bazi relevantnih činjenica i situacija na terenu. Klub se do sada nije oglašavao po ovim pitanjima čak i kada su za to postojali i objektivni razlozi, a činjenica je da trener Gašić možda i nije najbolja osoba za izdavanje ovakvih saopštenja, obzirom da upravo on na utakmicama vrši najveći pritisak na sudije konstantno stojeći van prostora predviđenog za trenere”.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button