Lifestyle

DOBRO JE ZNATI: Kako će vaš seksualni život izgledati u tridesetima, četrdesetima, pedesetima…

Seks s godinama mnogima postaje sve boljei. Mnogo je razloga za to, a stručnjaci za seks otkrili su za portal Marie Claire što se mijenja u raznim dekadama života…

Tridesete

Razina testosterona, koja je dosegnula vrhunac u dvadesetima, počinje opadati, pojašnjava seksologinja Laura Berman iz Chicaga. Unatoč tome, žene u tridesetim godinama života imaju češće orgazme. Savjet stručnjaka je da ako niste eksperimentirali u dvadesetima, učinite to sada. To je ključ za održavanje vašeg seksulanog nagona, kaže Barbara Keesling, autorica knjige Sexual Healing.

“Moj seksualni život je u ovim godinama puno bolji nego ikada prije. Sada znam što mi paše i kako pomoći muškarcu da napravi određene stvari koje mi odgovaraju. Ponekad se još zapitam nakon seksa jesam bila dobra, ali shvatila sam da je to stvar samopouzdanja koje je ipak u tridesetima na puno većoj razini, ispričala je svoju priču 32- godišnja Neena.

Četrdesete

Žene u četrdesetima godinama češće se upuštaju u seksualne odnose od mlađih žena, pokazalo je istraživanje koje je proveo The Oxygen Network. U ovom razdoblju života počinje se gubiti elastičnost vagine i orgazme je malo teže postići, ali to ne znači da nešto nije u redu, kako mnoge žene zaključuju. Situaciju će jednostavno riješiti malo lubrikanta, savjetuju stručnjaci.

Pedesete

Ženama je ovo razdoblje kada su, kad je riječ o seksulanom životu, najslobodnije. Ne moraju strahovati od neželjene trudnoće, imaju dovoljno iskustva i znaju što hoće. Suhoća vagine u ovom razdoblju života je jedan od problema s kojima se mnoge žene susreću, no seksualni život obaju spolova u ovom razdoblju života može biti intenzivniji nego ikada prije.

Izvor: slobodna-bosna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button