Zanimljivosti i zabava

Islamska država zauvijek promijenila YouTube

YouTube je promijenio pravilinik za reklame koje servira klijentima, što nije obradovalo mnoge vlasnike kanala na ovom videoservisu.

Naime, promjena se odnosi na to da videa koja na YouTubeu imaju manje od 10.000 pregleda više neće moći biti naplaćivana, nakon što je Google (vlasnik Youtubea) ukinuo opciju da se pojavljuju reklame.

– Danas mnogi vlasnici YouTube kanala žive od naših reklama bolje nego ikada prije. Ipak, s rastom broja videa, dolazi do zlouporabe i krađe. Želimo to zaustaviti – rekao je potpredsjednik YouTubea Ariel Bardin.

Međutim, iako se u YouTubeu pozivaju na probleme s krađom videa u svojoj odluci da se reklame ne prikazuju na videima s manje od 10.000 pregleda, vrlo je lako moguće da je razlog nešto sasvim drugo.

YouTube je izgubio gotovo 750 milijuna dolara u posljednjih nekoliko tjedana, kada je više od 250 kompanija raskinulo ugovor s YouTubeom.

Razlog je što su se reklame velikih svjetskih brandova pojavljivale na videima Islamske države i simpatizera ove terorističke organizacije na YouTubeu.

Nijedna kompanija na svijetu ne želi da se njen logo ili poruka pojavi na videu na kojem se promovira Islamska država.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button