Sport

Ljubav prema fudbalu ne poznaje granice: Tuzlanski klub putovao čak 400 km na utakmicu sa prijateljskim Rudarom (FOTO)

I tri dana nakon subotnje međunarodne utakmice dvaju Rudara u Glogovcu, dojmovi se još nisu u potpunosti slegli.

Iako je rezultat prijateljske utakmice između domaćeg “Rudara”, vodeće ekipe đurđevačke grupe Treće ŽNL i ekipe “Husinski Rudar Zrinski” iz Husina kraj Tuzle, koji se takmiči u Trećoj ligi TK bio u drugom planu, spomenimo da su gosti slavili rezultatom 3:1.

Možda će Vas zanimati i:

Iako ove dvije ekipe dijeli nešto manje od 400 kilometara, puno toga im je zajedničko. Dva su to Rudara, dvije mlade i dobre ekipe, a obojica golmana su ujedno i predsjednici klubova. Nakon utakmice organiziran je i prigodan domjenak, a proslava je potrajala dugo u noć.

“Iako svi znamo da danas nije lako i s financijske strane odraditi jedan ovakav susret, drago nam je da smo uspjeli ovo realizovati. Hvala ekipi Husinski Rudar što su nam dali priliku i čast da ih možemo ugostiti u našem klubu. Proveli smo jedan ugodan vikend, stekli nove prijatelje i smatram da smo uspješno promovirali naš klub i u susjednoj državi”, istakao je golman i predsjednik Rudara iz Glogovca Marko Martinović, naglasivši kako se nada da će ovo biti samo početak jedne lijepe suradnje ovih dvaju klubova.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button