Biznis

U Mostaru završene „JOB Lab“ radionice za nezaposleneU Mostaru je završena i druga radionica projekta „JOB Lab“ pokrenutog od strane Američke trgovačke komora u BiH, kompanije Telemach i ITAcademy, sa ciljem da se nezaposlenima u BiH pruži potrebno znanje i vještine za povećanje konkurentnosti na tržištu rada, kao i smjernice za brži pronalazak posla.

Projekat „JOB Lab“ u Mostaru je izazvao veliko interesovanje polaznika, koji su se mogli prijaviti na edukacije isključivo putem Službe za zapošljavanje HNŽ. Predavanja o IT i socijalnim vještinama za pronalazak posla su održavane u prostorijama Fondacije za inovacijski i tehnološki razvoj „INTERA“, a certifikate o uspješno odslušanim radionicama polaznicima je uručila Violeta Čibukčić, izvršna direktorica AmCham u BiH.

Ocjenom predavača najboljom polaznicom radionica u Mostaru proglašena je Tea Aničić kojoj je Edina Kurić – Zorlak, PR Kompanije Telemach uručila nagradu. Tea Aničić je ušla i u konkurenciju najboljih polaznika JOB Lab radionica, od kojih će se najuspješniji polaznik Projekta proglasiti na kraju i koji će dobiti kompletno online školovanje ITAcademy u vrijednosti od 4.000 KM.

JOB Lab implementira omladinska platforma Hoću.ba, a naredna radionica za nezaposlene osobe planirana je u Vitezu. Na radionicu se može prijaviti isključivo putem Zavoda za zapošljavanje, a informacije o radionicama mogu se dobiti na joblab@telemach.co.ba, ili na broj 1360.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button