Crna hronika

Požar na Boračkom jezeru se širi, na Jahorini tri požarišta, helikopter onemogućen zbog vjetra










Požar kod Boračkog jezera u naseljima Dabića kuće – Košutanije još nije ugašen, već se nošen jakim vjetrom proširio prema Kuli i Čičevcu. Ako ne bude ugašen, uskoro će zaprijetiti kućama.

Prema informacijama Federalne uprave Civilne zaštite BiH, ukoliko bi se požar širio ovim intenzitetom, do večernjih sati bi bili ugroženi stambeni objekti u Kuli i na Boračkom jezeru.

Možda će Vas zanimati i:
Helikopetr OS BiH angažovan na gašenju požara
FOTO: OS BiH

Helikopter Oružanih snaga BiH izvršio je sedam do osam preleta, ali se zbog jakog vjetra morao vratiti u bazu, saopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite BiH.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopćili su da je lokalitet požara veoma nepristupačan, te da je jedan dio terena miniran.

U zavisnosti od stanja na požarištima i prioritetima Ministarstva sigurnosti BiH, Oružane snage BiH su spremne i dalje nastaviti sa pružanjem pomoći civilnim organima vlasti u gašenju požara u BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

POŽARI NA BJELAŠNICI – PROBLEM NEPRISTUPAČAN TEREN

Tri požara razbuktala su se danas na Bjelašnici, a na terenu su jedinice Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Do sada je ugašen požar u rejonu Rakitnice, dok dva požara još uvijek nisu pod kontrolom.

Aktivni požar na lokalitetu Zoranovića je pred gašenjem, saopćili su za BHRT iz vatrogasne brigade, dok požar u rejonu Gornje Grkarice nije moguće gasiti zbog nepristupačnoj terena. Vatra je na ovom području zahvatila šumu.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice KS trenutno su na terenu i rade na gašenju požara.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button