Vijesti

Video- VUČIĆ DOBIO ŽESTOKOG PROTIVNIKA: Beli obećao Srbima da će krasti ako postane predsjednik

Ljubiša Preletačević Beli izmišljeni je lik, koji je spoj svega što se da ismijati u politici na Balkanu, a utjelovio ga je Luka Maksimović (26). Sa strankom koju je osnovao, “Sarmu probo nisi”, prošlog je proljeća pobijedio na srpskim lokalnim izborima u općini Mladenovci i postao sinonim za politički apsurd.

Beli se predstavlja kao najiskrenija figura u srpskoj politici, a sam kaže da će krasti, no ono što će ga izdvojiti od drugih političara je činjenica da će ukradeno dijeliti s narodom, ali i da ništa neće biti obavijeno velom tajni.

Ljubiša vodi snažnu političku kampanju, temeljenu na druženju s narodom, a svom najvećem protukandidatu Vučiću poručio je da se njegovi stručnjaci za kampanju mogu lagano “pokupiti kući”, jer će on sigurno pobijediti.

Osebujan lik prati jednako zanimljiv stil odijevanja, koji je naglašen hit komadima – kaputom s krznom i bijelim mokasinkama s čarapama navučenim gotovo do koljena. Otprilike tako bismo i zamišljali najveću sprdnju u političkom svijetu naše regije.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro