KulturaLifestyle

Mladi Tuzlak Emil Hadžiefendić pobijedio na prestižnom evropskom festivalu gitare u Beogradu! (FOTO)Tuzla je uvijek imala talentovane i veoma uspješne mlade muzičare koji nas nerijetko obraduju sjajnim rezultatima sa svjetskih takmičenja. Ovog vikenda održan je tradicionalni “Guitar Art Fest” u Beogradu na kojem je veliki uspjeh ostvario mladi gitarista Emil Hadžiefendić.

Emil je učenik 3. razreda Srednje muzičke škole Tuzla – Odsjek gitara, u klasi profesora Elvisa Sivčevića. Osim njega, Emila je za takmičenje pripremao i legendarni tuzlanski profesor gitare u penziji, Predrag Stanković.

“Emil je u Beogradu lako prošao eliminacije, a u subotu je učestvovao u finalu u kojem je osvojio prvu nagradu sa najvećim brojem bodova i to jednoglasnom odlukom žirija. To je zaista prestižna nagrada jer se radi se o jednom od najvećih evropskih takmičenja za mlade gitariste koji dolaze iz cijelog svijeta”, izjavio je Stanković u razgovoru za Kameleon,

Također, Emil Hadžiefendić je već sutradan, dakle u nedjelju osvojio prvu nagradu i u Bijeljini, na Internacionalnom festivalu muzike “Primavera”. Uzeo je opet maksimalan broj bodova, što je bio najbolji rezultat u svim kategorijama.

Čestitke Emile!Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button