Sport

VIDEO//Potresne snimke Klasnića na dijalizi: Nikakav novac ne može nadomjestiti patnju kroz koju sam prošao


“Očito je da su liječnici pogriješili. Nikakav novac ne može nadomjestiti patnju kroz koju sam prošao. Mogao sam umrijeti”, rekao je Ivan Klasnić na nedavnom ročištu u kojem liječnike Werdera tuži za zanemarivanje njegovih zdravstvenih problema.

Bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu prije deset je godina otkazao bubreg. Njegovo je tijelo odbilo novi organ majke Šime, a dva mjeseca potom prihvatilo bubreg oca Ivana.

Možda će Vas zanimati i:

Klasnić se vratio profesionalnom nogometu i dresu “vatrenih”, postao je prvi nogometaš s transplantiranim bubregom na velikom takmičenju kad je nastupio na Euru 2008., gdje je zabio i dva gola.

Novi problemi za Ivana pojavili su se u septembru prošle godine. Očev je organ otkazao pa ponovno mora na dijalizu triput sedmično koja traje i po pet sati.

O Klasnićevoj potrazi za novim organom njemačka televizija NDR snimila je dokumentarni film koji će se emitirati ovu nedjelju.

“Želio bih da uskoro dobijem novi bubreg, da mogu uživati u životu”, kazao je u najavnom videu čovjek, čija borbenost može biti pokazatelj svima kako ostati pozitivan čak i u najtežim trenucima.

 

TV-TIPP
Sportclub Story, Ivan Klasnic – Warten auf die neue Niere
Sonntag, 23.15 Uhr, NDR Fernsehen

Posted by NDR Sport on 23. mart 2017Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button