Sport

Vahidin Musemić: Moramo igrati pametno jer nas Austrija još može ugroziti













Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu “Ernst Happel“ u Beču igrati posljednji susret grupne faze Lige nacija protiv selekcije Austrije.

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo Vahidin Musemić vjeruje da će BiH dva meča prije kraja grupne faze takmičenja ostati prvoplasirana ekipa u grupi, ali da bh. nogometaši sutra protiv Austrijanaca moraju odigrati pametno, jer Austrija još može ugroziti naš tim.

Možda će Vas zanimati i:

Naravno da bi najbolje bilo pobijediti, ali i remi je odličan rezultat, jer u tom slučaju smo osigurali prvo mjesto. Morat ćemo igrati oprezno, jer Austrija nije naivan protivnik koji se još bori za prvo mjesto. Prosinečki je odradio odličan posao, pripremio je ovaj mladi tim na najbolji način i vjerujem da će naš tim protiv Austrijanaca nastupiti maksimalno pripremljen – kazao je Musemić u izjavi za Fenu.

Naglašava da je Liga nacija odlično takmičenje koje je nekadašnjim prijateljskim utakmicama unijelo takmičarski naboj, kroz koji je moguće izboriti nastup na Evropskom prvenstvu.

– Reprezentacija BiH u svakom meču treba pokušati ostvariti što bolji rezultat, bilo da se radi o Ligi nacija ili o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Mislim da su ovi igrač dovoljno dobri da u tom cilju uspiju, a smatram da se ova ekipa kvalitetom polako približava vrhu Evrope. Mnogi mladi igrači se nameću za dres seniorskog tima, treba im dati šansu, a smatram da je Prosinečki pokazao da je pravi čovjek za to – zaključio je Musemić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button