Vijesti

Bišćani dočekali malenu Dalal s pjesmom i balonima













Dalal je dočekana pjesmom “Moj je život moja pjesma” koju je pjevala Nejra Musić, koja se i sama prije nekoliko godina izborila s rakom limfinih žlijezda.

Prostor u kojem je organizovano slavlje bio je pun šarenih balona, a Dalal se najviše obradovala maskotama Hello Kitty i Minni Mouse. Na projektoru su prikazana fotografije Lavice i njenog puta ka izlječenju.

“U akciji za Dalal učestvovala je cijela vojska ljudi iz BIH ali i šire. Organizirani su koncerti, turniri, bazari, prodavalo se sve i svašta, pozivao se humanitarni broj i sakupljao novac. Armija je dala sve od sebe. Dok se armija svim snagama borila da skupi potreban novac za liječenje i transplantaciju, Dalal se borila za život. Njen osmijeh, njena snaga i hrabrost bila je motivacija armiji da ne odustaje i da zajedno učini nemoguće. Svi ste vi njena armija. Svaka donacija, svaki poziv, svaka dova, molitva i uplaćena marka je zaslužna za današnji dan. Ne postoje riječi kojima bismo mogli izraziti zahvalnost svima vama koji ste na bilo koji način dali svoju podršku i na taj način učestvovali u ovoj sada sretnoj priči. Bez vas ne bi uspjeli. Zbog svih vas danas slavimo život, slavimo ljubav”, kazali su organizatori.

Dalal je zadržala široki osmijeh i dječiju razigranost uprkos tome što je imala devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta. Nikada nije klonula duhom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button