Zanimljivosti i zabava

DŽEKINA PORUKA DJECI ZA DAN SREĆE: “Štrumpfovi jesu mali, ali zajedno mogu učiniti mnogo, učinimo svijet boljim mjestom!

U Cinema Cityju u Sarajevu u nedjelju, dan uoči Međunarodnog dana sreće, održana je predpremijera animiranog super-hita “Štrumpfovi-skriveno selo”. Naši omiljeni animirani junaci ove godine udružili su snage sa UNICEF-om kako bi potaknuli djecu, mlade i njihove porodice da se uključe u stvaranje sretnijeg, mirnijeg, ravnopravnijeg i zdravijeg svijeta. Štrumpfovi su se odlučiti pridružiti kampanji “Mali Štrumpfovi, veliki ciljevi” koja na originalan i zabavan način povezuje Ciljeve održivog razvoja, koje su kao viziju boljeg svijeta dogovorile 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda, i Štrumpfove, koji generacijama simbolizuju vrijednosti kao što su solidarnost, zajedništvo i poštovanje različitosti.

“Poruka koju danas želimo poslati je da trebamo proslaviti Dan sreće sa svojim porodicama i prijateljima, ali i stati i razmisliti na momenat šta je to što svi možemo učiniti da učinimo svijet, i Bosnu i Hercegovinu, boljim mjestom za djecu. To je vrijeme i da se podsjetimo na globalne ciljeve odživog razvoja do 2030. godine koji su globalni plan za sve države svijeta uključujući i BiH i koji se odnose na to kako da sačuvamo našu planetu, promoviramo ljudska prava, da sva djeca idu u školu, budu zdrava i sretna”, kazala je predstavnica UNICEF-a za BiH Geeta Narayan.

Djevojčice i dječaci prije projekcije filma imali su i specijalno iznenađenje kada im se video porukom obratio reprezentativac BiH, nogometaš ‘Rome’ i ambasador UNICEF-a Edin Džeko.

“Štrumpfovi jesu mali, ali zajedno mogu uraditi mnogo toga. Zajedno možemo učiniti svijet ljepšim i boljim mjestom”, poručio je Džeko.

“Vidjećete šta suzajednoŠtrumpfovi uradili za svoje selo, vi to možete zajedno učiniti za ljepši i bolji svijet”, kazao je Ognjen Džinić iz agencije ‘Continental Film’.

Štrumpfovi putem stranice www.smallsmurfsbiggoals.com pozivaju djecu i njihove porodice da se upoznaju s “malim” stvarima koje mogu doprinijeti ostvarivanju kvalitetnijeg obrazovanja, zdravlja, čišćeg okoliša ili drugih ciljeva koje smatraju važnim. Kroz zabavnu igru, svako može odabrati ciljeve kojima želi doprinijeti i stvoriti vlastitog Štrumpfa avatara kojeg može podijeliti s prijateljima kako bi se i oni pridružili inicijativi.

“Prava poruka ove kampanje jeste da svako od nas može napraviti promjenu, bez obzira jesmo li veliki ili mali. Podrška Ujedinjenim Nacijama i nastavak dugogodišnje suradnje s UNICEF-om čast je i privilegija”, izjavila je povodom zajedničke kampanje Veronique Culliford, kćerka kreatora Štrumpfova, Peya.

Za razliku od svojih prethodnika, ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO u potpunosti je animirani film. Kao i svi animirani hitovi unazad posljednje decenije i ovog ćemo u domaćim kinima moći gledati u sinhronizovanoj verziji, a glasove glavnim karakterima pođuju neki od najvećih glumaca regiona: Mila Elegović, Alma Prica, Tamara Aleksić, Ljubomir Kerekeš, Dragan Vujić, Srđan Timarov, Ana Begić Tahiri, Hana Hegedušić, Bojan Perić, Mladen Vasary, Ivan Đuričić i mnogi drugi.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button