Tuzla

Donatorsko veče smijeha “Hrabro srce” za ŠIROKE OSMIJEHE djece sa smetnjama u razvoju!
U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli danas je održana press konferencija povodom Donatorske večeri smijeha pod nazivom “Hrabro srce”.

Nije li najljepši osjećaj imati priliku pomoći nekome i biti dio bilo kakvih humanih aktivnosti? Još kad uz to dodate mnogo smijeha, dobre atmosfere, zabave i širokih osmijeha – onda ste već sigurni da je ovo dešavanje koje ne smijete propustiti!

Dvadesettrećeg marta 20 sati, Bosanski kulturni centar u Tuzli biće mjesto na kojem će se okupiti neki od najboljih stand up komičara iz regiona, u misiji pomaganja da se prikupe sredstva za što bolji, kvalitetniji i ljepši rast i razvoj djece sa smetnjama u razvoju.

Ovom prilikom je direktor JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i fizičkom razvoju, Damir Muratović istakao je kako je do saradnje između kompletne ekipe došlo jako brzo, jer su svi ujedinjeni u ovoj misiji i svi uživaju u širokim osmijesima ove divne djece.

“Ovaj vid podrške prvi put organizujemo i puno nam znači. Ne samo podrška djeci sa teškoćama u razvojno – obrazovnom planu, nego i na društveno-socijalnom planu. Oni puno bolje svoje sposobnosti i mogućnosti iskazuju kroz slobodne aktivnosti, vannastavne aktivnosti, kao i sportske aktivnosti”, rekao je Muratović.

U sklopu ove večeri biće upriličena i aukcija na kojem će biti izložen dres našeg Zmaja – Asmira Begovića, koji je samo za ovu priliku svoj potpisan dres poslao iz Londona.

Trener Badminton kluba Tuzla, Nermin Mustajbašić, istakao je da ovaj sport nije još uvijek prepoznat na našim prostorima, te je sve upoznao i nastojao približiti kvalitet, mogućnosti koje pruža badminton, te je skrenuo pažnju na prilično tešku finansijsku situaciju ovog kluba, u kojem treniraju djeca sa poteškoćama u razvoju.

“Ono što mi nemamo u ovom trenutku su ta početna sredstva, specijaliziranu opremu, rekete… Dobili smo poziv za veliki broj takmičenja – ali mi nemamo sredstva da učestvujemo na tim takmičenjima”, istakao je trener Mustajbašić.

Za osmijehe i dobru atmosferu, te večeri će biti zaduženi stand up komičari Filip Andronik, Peđa Bajović, Srđan Jovanović i Hazim Mujčinović, koji su odmah prihvatili učešće u ovom projektu i odgodili sve obaveze kako bi bili domaćini na večeri smijeha za našu divnu, malu raju.

“Išli smo na neku regionalnu verziju, da učestvuju Srđan Jovanović, prvi stand up komičar u Srbiji, Peđa Bajović kao jedan od najpoznatijih komičara na ovim prostorima, čovjek koji je otišao i dalje od ove regije i koji je stigao do američkih takmičenja, te Filip Andronik koji je prvi bh. stand up komičar i strip crtač. Ono što će svako od nas donijeti tu noć je makar 15, 20 minuta dobrog raspoloženja. Svi koji kupe kartu neće se pokajati, jer pored toga što će biti human i pomoći djeci sa smetnjama u razvoju razgaliće svoju dušu. Mi ćemo donijeti masu zanimljivih, komičnih situacija iz vremena i sa prostora na kojim živimo”, rekao je Hazim Mujčinović.

Postoji li išta vrijednije i ljepše od dječijeg osmijeha? Može li išta nadmašiti činjenicu da neko dijete odrasta u dobrim uslovima, da se bavi onim što voli? Postoji li ljepši osjećaj od mogućnosti da budemo dio njihovih života i da im svojim pristustvom i kupovinom ulaznica  izmamimo još šire osmijehe na njihova lijepa lica?

NE, NE POSTOJI! I ne postoji niti jedan razlog da vas spriječi da se ovog trenutka uputite na neko od prodajnih mjesta, kupite ulaznicu i budete dio ovog fenomenalnog projekta!

Cijena ulaznice : 7 KM

Prodajna mjesta : Kod Seje i Vilija, Robna kuća Tuzlanka, Bingo City Centar i Marketing Bosanskog kulturnog centra.

Sve informacije o ovom eventu možete pratiti OVDJE.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button