Kultura

Dino Merlin dobitnik je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Odluka o dodjeli “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva”, donesena je jučer na sjednici Gradskog vijeća, a u oblasti kulture i umjetnosti dobitnik je bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin.

U obrazloženju navodi se: “Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva” kao najviše društveno priznanje, za doprinos u oblasti kulture i umjetnosti dodjeljuje se Edinu Dervišhalidoviću – Dini Merlinu, koji je u posljednje tri decenije svojim umjetničkim radom dao ogroman doprinos razvoju kulture, ne samo kao najveća regionalna estradna ličnost u regionu, već kao autor i izvođač koji kroz svoj umjetnički opus na najbolji način promoviše Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, kulturu i tradiciju.

Možda će Vas zanimati i:

“Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva” dodjeljuje se svake godine na dan 6. aprila istaknutim pojedincima, grupama i kolektivima za značajna ostvarenja i izuzetne uspjehe u radu postignute u svim područjima društvenog života. Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva 6. aprila 2017. godine u Vijećnici.

Dino Merlin trenutno boravi u Švedskoj, gdje je vikend koncertom u dvorani Baltiska Hallen u Malmöu u subotu 11.3. počelo martovsko putovanje Hotela Nacional po ovoj skandinavskoj zemlji. Naredne subote, 18. marta, slijedi koncert u Göteborgu, inače drugom po veličini gradu u Švedskoj. Organizatori koncerata, Kaponi iz Švedske, saopćili su da je koncert u Göteborgu već rasprodan, te da se rekordna posjeta očekuje i na posljednjem koncertu, u subotu 25. marta, kada Dino Merlin gostuje u dvorani Stadium Arena u Norrköpingu, gradu također poznatom po nadimku “švedski Manchester”.

Sve informacije o čarobnjakovoj turneju možete dobiti OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button