Sport

Zrinjski napravio čudo u Mostaru, gubili 3:0 pa pobijedili AZ Alkmar













Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su u Mostaru AZ Alkmaar rezultatom 4:3 u susretu prvog kola grupne faze Konferencijske lige. Prvak BiH je u drugom poluvremenu postigao četiri gola i nakon 0:3 stigao je do nevjerovatnog preokreta i slavlja.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti proteklo u znaku gostiju, koji su poveli već u 10. minuti kada je Van Brederode matirao Marića za 1:0.

Do drugog gola Alkmaar je stigao u 32. minuti. Golman Marić je odbranio jedan udarac, lopta se odbila pravo na nogu Mijnansu koji je pogodio za 2:0.

Možda će Vas zanimati i:

Činilo se da je sve gotovo u 44. minuti kada je udarac Wita nekako pronašao put do mreže Plemića za vodstvo gostiju 3:0, ali pravo čudo se desilo u nastavku.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, u 47. minuti, Kožulj, koji je na poluvremenu zamijenio Balića, izveo je slobodnjak sa preko 20 metara i sjajnim udarcem iznenadio golmana Ryana i smanjio na 3:1.

U 66. minuti Pavlidis je pogodio stativu za Alkmaar, a onda je uslijedio furiozan period igre Mostaraca. Dvije minute kasnije Ćorluka je u želji da centrira ubacio loptu, ali ona je u širokom luku preletjela golmana Alkmaara za 3:2.

I onda u 70. minuti, Hrvanović, koji je prije samo minut prije toga ušao u igru, postigao je sjajan gol. Šutirao je sa nekih 18 metara i pogodio za poravnanje rezultata 3:3 i ludnicu na tribinama.

To nije bilo sve, jer su Plemići u 81. minuti stigli do čudesnog preokreta. Malekinušić je pogodio stativu, a u gužvi se najbolje snašao Kožulj koji je svojim drugim golom Zrinjskom donio veličanstvenu pobjedu 4:3.

Zrinjski narednu utakmicu igra u gostima protiv Aston Ville, a prije toga očekuje ih gostovanje Željezničaru u okviru Premijer lige BiH.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button