Crna hronika

Pokrenut disciplinski postupak: Prevodiocu u Ministarstvu zbog posjedovanja droge prijeti ukor ili otkaz













Protiv Vladimira Lalovića, zaposlenog kao prevodioca u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH, koji je nedavno hapšen u akciji „Žuto“ koju su proveli pripadnici MUP-a KS, Igor Pejić, sekretar ministarstva, danas je pokrenuo disciplinski postupak.

Informaciju je potvrdio i sam Pejić.

igor-pejic

U prijavi se navodi da je Lalović prekršio pet odredbi zakona o državnoj službi čim je nanio štetu i ugledu ove institucije.

Disciplinski postupak je proslijeđen Agenciji za državnu službu koja ima obavezu da formira komisiju koja će postupak i provoditi. Ako se utvrdi Lalovićeva odgovoronost, prijeti mu ili ukor ili otkaz s posla, piše avaz.

Ministarstvo prometa BiH postupilo je po prijavi Tužilaštva KS koje ih je obavijestilo da je Lalović lišen slobode 22. septembra ove godine u istrazi koju su tužilaštvo i MUP Kantona Sarajevo provodili zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga. Kasnije je on pušten je da se brani sa slobode, dok je protiv njega Tužilaštvu KS upućena krivična prijava.

Interesantno je da je nekoliko dana prije Lalovićevog hapšenja, pomoćniku ministra Željku Kneževiću nestao mobitel, a koji su policajci pronašli i oduzeli prilikom pretresa i hapšenja u akciji „Žuto“.

 

 

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button