Crna hronika

Žena koja je danas pucala na supruga, ranije po Sarajevu bacala bombe (FOTO)

U sarajevskom naselju Hrasno u ulici Azize Šaćirbegović danas oko 13.45 sati došlo je do pucnjave u kojoj je u nogu ranjen muškarac. Prema prvim zvaničnim informacijama, pucala je žena, a Avaz.ba saznaje identitet osumnjičene. Riječ je o Emini Arnautović koja je policiji poznata od ranije.

Arnautović je ovaj put ranila svog supruga Admira Arnautovića zvanog Šmrk. On je vozilom Hitne pomoći prevezen na KUM KCUS-a, a njegova supruga je uhapšena.

Inače, uhapšena Arnautović je bila osumnjičena da je 20. juna 2016. godine s Eldanom Žigovićem (27), bacila dvije eksplozivne naprave na dvije lokacije na području općine Centar, i to na porodičnu kuću Mehe Mulića (60), poznatog sarajevskog biznismena, u ulici Braće Kadić do broja 2, te na ugostiteljski objekt “Fashion”, čiji je vlasnik Mehin brat Ibrahim.

arnautovi-admir

Admir Arnautović Šmrk

Njenog supruga Admira Arnautovića je, pak, s Adananom Maglićem (29), Jasminom Hatića zvanim Gigo (25) i Sandrom Melićem Tužilaštvo BiH 2013. godine, teretilo da su postali članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavila neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojnih droga – heroin i kokain.

Admir Arnautović je osuđivan i zbog nelegalnog držanja oružja. Boravio je i u zatvoru s Admirom Kalenderom, kojem je zajedno s još nekoliko osoba suđeno, također zbog nelegalnog posjedovanja i prometom opojnom drogom.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button