Sport

VIDEO//Teška pobjeda Slobode: Zec i Tandir kreirali preokret!










Veoma teško je Sloboda danas došla do 2:1 pobjede protiv ekipe Metalleghe iz Jajca. Bila je to čvrsta utakmica sa dosta trke, a Tuzlaci su preokretom na kraju upisali važna tri boda u borbi za plasman u Ligu 6.

Vidović je u 13. minuti glavom pogodio gol domaćeg tima i tako najavio da Slobodi neće biti nimalo lako. Imali su Crveno-crni blagu nadmoć ali bez mnogo šansi. Jednu je imao Tandir kada je pucao preko gola, ali je ipak Sloboda izjednačila u 41. minuti preko Zeca.

Sloboda je bila ofenzivnija u drugom dijelu. Bacili su karte u napad, ali je ostajalo mnogo prostora iza. I kada se činilo da će utakmica biti završena neriješenim ishodom, dosuđen je penal za domaćina nakon igranja rukom jednog igrača Metalleghea.

Loptu je na kreč stavio napadač Tandir i u 89. minuti pogodio bez puno problema. Nastalo je slavlje i samo se čekao posljednji sudijski zvižduk poslije kojeg je sve bilo lakše.

Nakon kiksa Širokog Brijega, Tuzlaci sada imaju pet bodova više ovog hercegovačkog tima, te su dva kola pred kraj regularnog dijela sezone u blagoj prednosti za Ligu 6.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button