Sport

Američki fudbal u Tuzli! Nevjerovatno ali istinito!

Američki fudbal u Tuzli! Zvuči nevjerovatno, ali je istinito!

Klub američkog fudbala Sarajevo Spartans odigraće prijateljsku utakmicu protiv Sombor Celtisa, na Pomoćnom terenu Stadiona Tušanj, u nedjelju 5. marta, a kao pripremu pred nastup u CEFL Kupu.

Možda će Vas zanimati i:

“Ova utakmica je objema ekipama služi kao priprema za nastavak sezone. Susret je zapravo i neka vrtsa promocije američkog fudbala, tj. tu smo da vidimo da li ima interesa od strane tuzlanske omladine da i oni formiraju svoj klub. To bi nama mnogo značilo, jer bi se onda možda u budućnosti mogao formirati i Savez BiH te domaća liga”, kazao je za Kameleon Eldar Balta, predsjednik KAF Sarajevo Spartans, te otkrio šta je sve potrebno da bi se mladi ljudi počeli baviti američkim fudbalom.

“Želja i neka kompetitivnost. Za početak je dovoljno imati loptu, potrebno je znati pravila i imati interes  i prema NFL-u. Poslije kada ovaj sport uđe u krv, onda ulažeš sam u sebe i klub u kojem jesi i postaješ dio tima koji se igra lopte na neki šahovski način”, dodao je Balta, te za kraj našeg razgovora istakao kako se nada lijepom vremenu, dobroj utakmici i zabavi prije svega.

Treba reći da će na ovom eventu učestvovati i FM Jam ekipa koja će od 12 sati organizovati party. Utakmica je na rasporedu od 13 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button