BiHBiznis

NLB Banka obilježila Svjetski dan štednje










NLB Banka je, kao i svake godine, Svjetski dan štednje tradicionalno posvetila djeci i mladima u cilju izgradnje i očuvanja svijesti o značaju štednje, te je promovisala poseban vid štednje za mlade – NLB Novčić.
Djeca iz vrtića i osnovnih škola su na ovaj dan posjetila poslovnice NLB Banke kako bi se upoznala sa značajem štednje i štednih navika.

dav
dav

Na ovaj način pokušavamo uticati na svijest mladih ljudi o značaju štednje i koliko je važno imati finansijsku sigurnost u vidu ušteđevine. Dječija štednja je namijenjena djeci koja na taj način, već od malih nogu, razmišljaju o štednji i racionalnom trošenju novca. Štednja je najbolji način čuvanja novca za budućnost, a NLB Novčić omogućava višekratne uplate na oročeni depozit, uz povoljniju kamatnu stopu u odnosu na kamatnu stopu na standardne nenamjenske oročene depozite na isti rok. – izjavila je Lidija Žigić, član Uprave NLB Banke.

NLB Banka nastoji uticati na štedne navike klijenata i upoznati ih sa mogućnošću da redovnim mjesečnim uplatama, bez većih odricanja, mogu postići određene finansijske ciljeve, a svojoj djeci osigurati budućnost kakvu zaslužuju.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button