Sport

Golfom “dvojkom” na trening udaljen 100 km

Veznjak Rennesa i povremeni bh. reprezentativac Sanjin Prcić, ispričao je svoju životnu priču za francuski “Ouest France”, otkrivši tom prilikom nekoliko zanimljivih detalja koji su bili ključni u njegovom fudbalskom razvoju.

Karijeru je počeo graditi u Sochauxu, a kako kaže mogao bi da “napiše knjigu” o svom životnom putu na kojem je njegov otac odigrao posebnu ulogu.

Možda će Vas zanimati i:

“Moj otac je veoma važna osoba u mom životu, kako za moje obrazovanje, tako i za fudbalski razvoj. U svakom intervju sjetim se njega”, kazao je Prcić.

Prcićev otac, Safet, objašanjava kako je u Francusku došao početkom rata u BiH i da je svaki dan morao voziti sina 100 km na trening.

“Jedanaest godina, svaki dan, automobilom sam prelazio 100 km vozeći Sanjina na trening. Imao sam Golfa ‘dvojku’ kojeg sam kupio za 500 franaka. U gepeku sam imao kanister sa gorivom koje sam dosipao svakih 200 pređenih km”, rekao je Safet koji je tada radio u jednoj obližnjoj fabrici.

Ako su Ibrahimović i Lewandowski svoje tehničke sposobnosti dijelom unaprijedili borilačkim vještinama koje su trenirali kao dječaci, Prcić je na poseban način razvijao vlastitu tehniku.

“U večernjim satima kada bi došao sa posla, otac mi je bacao loptu 500-600 puta kako bih je udario unutrašnjim i vanjskim dijelom stopala. To je ono što mi je pomoglo da steknem određenu tehniku koju imam danas”, zaključio je Prcić u zanimljivom razgovoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button