Sport

Šta to brine Gašića pred večerašnju utakmicu sa Bosnom?

U samo četiri dana dva puta se u službenim utakmicama sastaju košarkaši Slobode i Bosne Royal Jellyija. U subotu je u Mejdanu slavila ekpa trenera Velimira Gašića (77:64), prvenstveno zahvaljujući dobroj igri u odbrani.

Večeras se u Sarajevu stari rivali ponovo sastaju, ali u finalu Kupu Federacije BiH sistema A. Zanimljivo je da je Sloboda sve utakmice u ovom takmičenju do sada igrala u gostima. Najprije protiv Gradine u Srebreniku, zatim, u Donjem Vakufu protim Proma, a sada i protiv Bosne Royal.

“Ne razumijem sistem takmičenja u kojem sve utakmice igramo u gostima, ali to je tema za neku drugu raspravu. Što se večerašnje utakmice tiče, dat ćemo sve od sebe da se borimo i izborimo za najviše što je moguće u ovom trenutku”, kaže za Fenu trener Slobode, Velimir Gašić.

Ističe kako je dobro da se utakmice igraju u punim dvoranama, te se nada da će, nakon Mejdana, isto biti večeras u Sarajevu.

“Uvijek se radujem ovakvim utakmicama. Kamo sreće da je ambijent uvijek kao što je bio u Mejdanu, jer zbog toga sve ovo i radimo. Naša igra večeras limitirana je zdravstvenim problemima, jer je nekoliko igrača povrijeđeno. Unatoč tome, pokušat ćemo odigrati dobru odbranu koja je u Mejdanu bila ključ naše pobjede”, zaključio je Gašić.

Kup utakmica između Bosne Royal Jelly i Slobode igra se večeras od 18:30 sati.

Izvor: FENAKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button