BiznisLifestyle

EURO STIL, kompanija kćerka HIFA OIL, uvela najnoviji ISO 9001:2015 standard

Kompanija EURO STIL, firma kćerka HIFA OIL, uvela je najnoviji ISO 9001:2015 standard. Certifikacijski audit je potvrdio da je unutar firme implementirano poslovanje u skladu sa svim normama ISO standarda, koji će omogućiti podizanje kvaliteta i dodatnu konkurentsku prednost za EURO STIL.

Certifikaciju je provela renomirana njemačka konsultantska kuća TÜV SÜD, kojoj je ovo prvi certificirani klijent u skladu sa standardom ISO 9001:2015 iz BiH, što samo za sebe dovoljno govori o spremnosti EURO STIL-a da usvoji najnovije zahtjeve u standardizaciji poslovanja.

“Ovim standardom kvalitet proizvoda i usluga koje pružamo na tržištu podići ćemo na još višu razinu, što će u konačnici rezultirati većim zadovoljstvom kupaca, a samim tim i jačanjem konkurentskih prednosti kompanije. Posvećenost kvalitetu i potrebama kupaca je put koji je ovu kompaniju doveo na izvozna tržišta. Danas EURO STIL robama snabdijeva trgovačke lance u EU, od kojih možemo izdvojit i njemački lanac trgovina Bauhaus. Isto tako, naša se roba može naći i u trgovinama Interspara, kao i u mnogim drugim trgovinama evropskih zemalja, a preduvjet za to bilo je kontinuirano ispunjavanje strogih zahtjeva ovih tržišta”, izjavio je Kemal Mujkanović, direktor kompanije EURO STIL.

Uz ISO 9001:2015, EURO STIL pojeduje HACCP certifikat, a u procesu je dobijanja i GlobalGAP certifikata za svoje proizvode.

“Inače, sve firme koje su u posjedu ISO standarda imaju rok za prelazak na najnoviji do 14. septembra 2018. godine, od kada će važiti samo ISO 9001:2015 certifikat. Mi smo posao završili godinu i po prije roka”, kazao je Mujkanović.

Kompanija EURO STIL je jedan od lidera u distribuciji peleta i briketa u BiH. Prošle godine je udvostručen broj zaposlenih sa 30 na 60, a osim ove djelatnosti, EURO STIL se bavi otkupom i preradom poljoprivrednih kultura, prijes vegavoća i povrća.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button