LifestyleTuzla

Mališani iz tuzlanske bolnice zagrljajima dočekali medvjedića Lina










U sklopu pretprazničkih posjeta bolnicama širom BiH, medvjedić Lino i predstavnici kompanije Podravka obradovali su danas poklonima i zagrljaljima mališane smještene na odjelu Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

Uz osmijehe i radost, najmlađima su uručeni poklon-kalendari sa željama za što brže ozdravljenje, a predstavnici Podravke uručili su i poklone osoblju Klinike.

Možda će Vas zanimati i:

“Neizmjerna je sreća vidjeti radost na licima mališana, a posebno su dragocjeni osmjesi onih kojima bolnička stvarnost onemogućava uživanje u blagdanskim čarolijama i ozračju u svojim toplim domovima. Drago nam je da je naš medvjedić Lino uspio razveseliti ove male, hrabre borce za zdravlje i donijeti radost na njihova lica. Podravkin tim u BiH će do kraja godine nastaviti svoje posjete dječijim odjelima i u drugim gradovima, te se potruditi da mališani uživaju u ovakvim druženjima. Želja nam je da medvjedić Lino ohrabri roditelje i njihovu djecu na putu njihovog ozdravljenja i tradicionalno im poželi sretan i zdrav početak nove godine. Podravka će i dalje nastojati pružati podršku djeci u što većem broju lokalnih zajednica, uz poklone i proizvode, i kroz ovakva i slična druženja”, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Svojim svakodnevnim radom, pored brige o njihovom zdravlju, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Posjete poput ove, medvjedića Lina, pomažu im da obogate zabavni sadržaj za djecu.

Nakon posjete pedijatrijama u UKC Sarajevo, Opštoj bolnici Istočno Sarajevo, Zenici, dvije bolnice u Mostaru, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem, nakon današnje posjete Tuzli u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button