Svijet

Trumpova savjetnica izmislila teroristički napad

Savjetnica Donalda Trumpa Kellyanne Conway opet je zaprepastila svijet i zapalila društvene mreže svojim “alternativnim činjenicama”.

Gostujući na američkoj TV-stanici MSNBC, izmislila je nepostojeći teroristički napad kako bi opravdala zabranu ulaska muslimanima iz sedam zemalja u SAD.

Možda će Vas zanimati i:

“Kladim se da je ovo svima nova informacija, ali reći ću vam da je predsjednik Obama iračkim izbjeglicama zabranio ulazak u SAD na šest mjeseci nakon što su dva Iračanina došla u našu zemlju i počinila masakr u Bowling Greenu, gradu u Kentuckyju. Većina ljudi nije čula za taj masakr jer ga mediji nisu pratili”, rekla je Conway.

Naime, navedeni “masakr” nikad se nije dogodio niti je, kako piše Huffington post, Obama branio ulazak iračkim izbjeglicama na pola godine već je samo bilo riječi o usporavanju procesa primanja izbjeglica kako bi se oni podvrgnuli dodatnim sigurnosnim provjerama.

Conway je tako još jednom postala predmet ismijavanja u medijima i na društvenim mrežama. Žena koja je, nakon što je Trump tvrdio da mu je inauguracija bila najposjećenija na svijetu, izmislila pojam “alternativne činjenice” govorila je zapravo o incidentu kada su 2011. godine u Bowlingu Greenu uhapšena dvojica Iračana – Muhamed Hammadi i Waad Alwan.

Vjerovalo se da šalju novac i oružje Al Qaedi u Iraku, a uhapšeni su u operaciji FBI-ja. Obojica su 2013. osuđena za terorizam i trenutno su u zatvoru. Nikakav masakr nisu počinili, a to da se dogodio vjerovatno je nova “alternativna činjenica” iz Trumpova tabora.

“Masakr u Bowling Greenu” iliti “Bowling Green Massacre” postao je hit na društvenim mrežama pa su korisnici počeli objavljivati ironične statuse.

Autor: Huffington post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button