Crna hronika

Osuđen kao vođa zločinačke organizacije: Poznati tuzlanski kriminalac ranio sam sebePoznati tuzlanski kriminalac Emir Okanović Cile ranjen je nakon što je opalio pištolj koji mu je ispao ispred lifta u jednoj stambenoj zgradi, saznaje Faktor.

Incident se dogodio jučer oko 15 sati u zgradi koja se nalazi u tuzlanskoj ulici Šabana Zahirovića.

Podsjećamo, Okanović je osuđen na osam godina zatvora jer je kao vođa zločinačke organizacije 23. septembra 2004. godine opljačkao 2,1 milion KM iz vozila ABS banke u Miričini kod Gračanice. On je pljačku izveo zajedno s Draganom Simeunovićem iz Bijeljine, koji je prije njega priznao krivicu i osuđen je na tri godine zatvora te s Muhamedom Altumbabićem zvanim Habe (28) iz Tuzle, koji je osuđen na dvije godine zatvora.

Nakon što je osuđen kaznu je izdržao u Kazneno popravnom zavodu u Tuzli. Jedan od vikend dopusta iskoristio je za bjekstvo i 21. decebra 2011. godine se nije vratio u zatvor, nego je pobjegao iz BiH. Kasnije je uhapšen u Danskoj i prebačen u KPZ Zenica.

– Protiv E. O. (1975) će biti podnesena prijava za neovlašteno nabavljenje i držanje oružja i municije – rekao je za Faktor Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona.

Emir Okanović je nakon samoranjavanja primljen na tuzlanski Univerzitetski klinički centar.

– E. O. ima povrede potkoljenice i natkoljenice i zadržan je na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju – rekla je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button