Tuzla

Važna obavijest iz GIPS-a
Povodom novih izmjena u autobuskim relacijama Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, kontaktirali smo glasnogovornicu Eminu Sarajlić koja nam je povodom noviteta u ovoj kompaniji saopštila sljedeće…

“Nakon uspješno realizovanog projekta elektronskih mjesečnih bus kartica, Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla od 25. januara ove godine u opticaj će pustiti vrijednosne bus kartice koje se koriste za plaćanje prevoza na linijama gradskog i prigradskog saobraćaja, ali za razliku od mjesečnih bus kartica ove kartice ne glase na lično ime, već služe za određeni broj vožnji za određeni novčani iznos. Vrijednosnu bus karticu kupuje putnik i prilikom ulaska u autobus validira svoju karticu na validatoru te, na taj način plaća vožnju, a s nje se umanjuje vrijednost novca za onoliko koliko košta cijena karte za relaciju na koju putnik putuje. Ono što je vrlo bitno reći jeste da se prilikom plaćanja usluge prevoza vrijednosnom bus karticom cijena karte umanjuje za 20 posto cijene od cijene pojedinačne karte na izabranoj relaciji. Cijena vrijednosne bus karte je 3 KM, a minimalni iznos dopune je 2 KM. Vrijednosnu bus karticu će putnici moći nadopuniti i kupiti na prodajnim mjestima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, to jeste u svim kioscima Tobacco Pressa na kojim putnici već vrše dopunu svojih mjesečnih bus kartica i u Titanik zgradi na adresi Prve inžinjerske brigade bb (drugi sprat).

Možda će Vas zanimati i:

Također, važna informacija za naše putnike je da je Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla na osnovu ukazanih potreba i zahtjeva građana od 23. januara promjenio trasu puta na određenim relacijama, a radi se o linijama broj 1, 15, 16 koji će se sada saobraćati pored Bingo City Centara kroz Miladije do Siporexa i tako isto u obrnutom smjeru.

Također od 23. januara linija broj 3, Moluhe dom – Bolnice Gradina saobraća do autobuskog stajališta u krugu UKC-a Tuzla.”

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button