BiH

Bakir Izetbegović dobio unuku: Zbog čega mediji u BiH šute?!
Kako javljaju regionalni mediji, “prvi u Bošnjaka” Bakir Izetbegović postao je djed. Njegova jedina kćer Jasmina rodila je u Holandiji kćer sa svojim dugogodišnjim izabranikom Gligorom Popovićem.

Vijest je objavio crnogorski portal Princip.me kojem se javila ‘babica’ iz Holandije, izbjegla iz zemlja bivše Jugoslavije za vrijeme rata.

Premda se u Sarajevu dobro znalo s kim je u vezi Izetbegovićeva kćer, ime i prezime budućeg zeta poprilično se krilo u javnosti. Kako pišu portali, Popović je nedavno sebi dodao ime i Zakarija.

Rođenje praunuke Alije Izetbegovića, koja će po svemu sudeći nositi prezime Popović, za sada nije vijest u ostalim federalnim medijima niti još ima čestitki djedu Bakiru i neni Sebiji.

Za razliku od Izetbegovića, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prilikom dobijanja unuke na sva zvona je razglasio i proslavio rođenje, gdje ga  ni Vijeće za implementaciju mira (PIC) ni njihova saopštenja vezana za napredak BiH u EU integracijama nisu interesovali.

Razmišljajući logički, postavljamo sebi, a i vama, zbog čega se kćerka “prvog u Bošnjaka” nije porodila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u kojem vedri i oblači “prva u Bošnjaka”, njena mama, Sebija?

Bez obzira na bilo kakvu pripadnosti, podjele koje su u našoj zemlji itekako zastupljene, radujemo se rođenju djece sa željom da ih u 2017. godini bude sve više i više!

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button