Crna hronikaSvijet

Lavina zatrpala hotel u Italiji, ima mnogo mrtvih (VIDEO)

LAVINA je zatrpala hotel u Italiji, a BBC javlja da ima mnogo mrtvih.

Kako javlja BBC, lavina je zatrpala hotel u blizini planine Gran Sasso u regiji Abruzzo još jučer navečer, nakon što je serija potresa pogodila središnju Italiju. Spasilačke službe cijelu su se noć probijale do hotela.

U trenutku kada je lavina zatrpala hotel u njemu se nalazilo najmanje 30 turista. “Ima mnogo žrtava”, kazao je šef spasilačkih ekipa Antonio Crocetta.

Do lavine je došlo zbog velike količine snijega koja je pala na tom području, a pokrenula ju je serija potresa koja je jučer pogodila središnju Italiju. Prvo se urušio krov hotela, što su uočili lokalni stanovnici i alarmirali spasilačke službe. Zbog velike količine snijega i neočišćenih cesta spasilačke ekipe satima su se probijale do hotela i na kraju do njega stigle tek oko 4 sata ujutro.

Corriere della Sera objavila je da je u hotelu 27 ljudi, uključujući dvoje djece. Netko od zarobljenih spasiteljima je, prema pisanju talijanskih medija, poslao poziv upomoć SMS-om: “Pomozite nam, umrijet ćemo od hladnoće”.

Tv kanal SkyTG24 javio je da su neki poginuli pronađeni u hotelu.

Pozivi u pomoć

Službe spašavanja u središnjoj Italiji ovih dana svakako imaju pune ruke posla. Količine snijega koje su napadale su se mjerile u metrima i donijele su velike probleme. Kako piše talijanska La Reppublica, u Abruzzu je 80 tisuća ljudi ostalo bez struje, 5 tisuća bez vode, dok su škole zatvorene.

Uslijed svega toga došlo je do potresa koji su se osjetili sve do Rima u kojemu je zbog opasnosti evakuirana i podzemna željeznica. Strah koji su Talijani pretrpjeli u nedavnim potresima u L'Aquili se opet pojavio s obzirtom na blizinu L'Aquile epicentru potresa.

U mjestu Terramo, pronađen je 83-godišnjak koji je preminuo uslijed urušavanja staje. Kombinacija potresa i velikih količina snijega dovele su i do lavina. Djevojka i mladić spašeni su iz lavine kako javlja La Reppublica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro