LifestyleTuzla

FOTO Tuzla domaćin Godišnje proslave volontera: Certifikate dobilo preko 60 organizacija iz BiH

U saradnji sa Ambasadom SAD-a u Sarajevu, Fondacija Mozaik je danas u Tuzli (Kampus Univerziteta) organizovala Godišnju proslavu volontera, na kojoj su dodijeljeni certifikati istaknutnim volonterima i organizacijama koje su sprovodile volonterske aktivnosti u 2016. godini.

Ovoj ceremoniji prisustvovao je i zamjenik ambasadorice SAD-a u našoj zemlji, Paul Horowitz, koji je istakao kako je za SAD kao državu veliki izazov prepoznati i cijeniti volonterizam u BiH.

Možda će Vas zanimati i:

„Volonterizam se u SAD-u prepoznaje i cijeni godinama i razlog naše današnje posjete jeste da odamo veliko priznanje ljudima koji provode svoje vrijeme i energiju kako bi nešto promijenili na bolje“, istakao je Horowitz, koji je kasnije nakon današnje proslave posjetio i djecu na Pedijatrijskoj klinici u Tuzli te im uručio prigodne poklone.

Prema riječima rektora Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Samira Nurića, volonterizam je veoma važan za bh. društvo.

„Mi se nadamo da će naši studenti, tokom stjecanja znanja i vještina, istovremeno nalaziti misao, ideju i vodilju Martina Luthera Kinga, koja će otvoriti njihove vidike i prostor za promociju najviših vrijednosti BiH. Naše pravo i obaveza je da mladim ljudima damo priliku i omogućimo da odsanjaju svoj san i dovedu do opšteg napretka bh. društva, te da kroz implementaciju tih snova dožive ličnu afirmaciju“, kazao je Nurić.

Inače, Godišnja proslava volontera je dio inicijative Izazov: izaberi zadatak, budi promjena koju je pokrenula Američka Ambasada u BiH. Ova Inicijativa stavlja poseban akcenat na volonterizam kao pokretača pozitivnih društvenih promjena.

Treba naglasiti da je danas certifikate primilio preko 60 organizacija iz cijele BiH, koje su tokom 2016. godine ostvarili najbolje rezultate iz projekata u svim društvenim sferama života.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button