LifestyleSport

Grand Prix Croatia 2017: Nastupili takmičari “ORKKA” Lukavac, Đozić uzeo medalju!U Samoboru (Hrvatska) je održan internacionalni karate turnir i ujedno najjači i najmasovniji karate turnir u Evropi, “26. Grand Prix Croatia”. Na turniru je uzelo učešće preko 2.000 takmičara i 240 karate klubova iz čak 27 država!

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, i ove godine je imao svojih pet predstavnika. U pratnji trenera Željka Zombre, na ovogodišnjem Grand Prixu nastupili su: Čajić Hamza (borbe juniori +76
kg), Đozić Mensur (borbe mlađi seniori -67 kg), Muradbašić Haris (borbe kadeti -63 kg), Bećirović Belma (borbe kadetkinje -54 kg) i Omerović Bakir (borbe kadeti -52 kg).

U izuzetno jakim i masovnim kategorijama, klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je i ovog puta uspio doći do medalje. Đozić Mensur je fantastičnim nastupom, sa četiri pobjede i jednim porazom na sudijsko izjašnjavanje, osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju!

Đozić je u prva dva kola zabilježio pobjede protiv reprezentativaca Bugarske 1:0 i Ukrajine 6:1, dok je u trećem kolu zaustavljen od domaćeg predstavnika na sumnjivo sudijsko izjašnjavanje pri rezultatu 0:0. Nakon toga u prvom repesažnom meču, Đozić je ubjedljivo i rutinski savladao predstavnika iz Italije rezultatom 9:0, dok je za 3. mjesto i bronzanu medalju savladao reprezentativca Makedonije rezultatom 2:0.

Ovogodišnji “Grand Prix Croatia” bila je odlična provjera forme pred predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se za sredinom februara održati u Sofiji (Bugarska), na kom bi klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u reprezentaciji BiH trebao imati čak četiri reprezentativca.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button