ArhivaLifestyleTehnologija

FOTO: Obilježavanje jubileja Visoke škole eMPIRICA posvećeno studentima

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA obilježila je nizom događaja u Brčkom i Tuzli petogodišnjicu svog uspješnog rada. Iako osnovana u avgustu 2011. godine, rođendan slavi 13. januara, na dan kada je 2012. godine dobila odobrenje za rad na osnovu bezuslovne licence.

Prva generacija studenata Visoke škole eMPIRICA u Brčkom upisana je akademske 2012./2013. godine, a prva generacija na Odjeljenju u Tuzli akademske 2015./2016. godine. Prva generacija diplomanata promovisana je u junu 2016. godine.

Obilježavanje jubileja Visoka škola eMPIRICA je ove godine u potpunosti posvetila studentima, čime je još jednom istakla svoj pristup u kom su studenti u fokusu svih događanja, te svoju misiju da obrazuje buduće stručnjake koji su svojim znanjem, vještinama, ponašanjem i sposobnostima primjer drugim mladim ljudima, poželjni zaposlenici i dobri reformatori.

Povodom petog rođendana, uprava Visoke škole eMPIRICA je studentima u Brčkom darovala divan ambijent za druženje, odmor, učenje i razmjenu ideja – Studentski klub eMPIRICA. Svečanosti otvaranja kluba prisustvovao je veliki broj studenata koji nisu krili svoje oduševljenje prostorom koji je u potpunosti opremljen sa ciljem da stvori ambijent u kom će se studenti ugodno osjećati u pauzama i nakon predavanja, i koji će ih inspirirati da kreiraju pozitivne životne stavove i razmjenjuju ideje.

Centralna proslava za  studente iz Brčkog i Tuzle organizovana je dva dana kasnije na Visokoj školi eMPIRICA u Tuzli, u vidu serije predavanja i jedne radionice, sa zanimljivim i inspirativnim temama koje se vežu za profesiju kojom će se studenti po diplomiranju baviti. Gosti na studentskoj sesiji u Tuzli bili su istaknuti stručnjaci: mr.sci. Aleksandar Mastilović sa Tehničkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, sa temom „Inovacije: više od istraživanja i razvoja“ i radionicom „Internet of Things“, dr.sci. Dušanka Bošković sa Elektrotehničkog  fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa temom: „Značaj asocijacije IEEE za studente“ i  Robert Martić, direktor BIT Centra Tuzla sa temom: „Poslovni inkubatori, inovacijski centri, tehnološki parkovi“.

Studentima su se također obratili i diplomanti Visoke škole eMPIRICA: Dino Pikoloti i Muhamed Poljaković, Bachelori inženjerske informatike, te Jasmina Zukančić, Bachelor poslovne informatike sa dvojnom diplomom, koji su sa njima podijelili svoje uspješne priče nakon diplomiranja, i na taj način dodatno motivirali studente da marljivo uče, jer će im znanja i vještine u kojima se obrazuju na Visokoj školi eMPIRICA omogućiti brzo zaposlenje i cijenjena radna mjesta informatičkih stručnjaka. Još jednom je istaknuta činjenica da je 87% diplomiranih studenata Visoke škole eMPIRICA svoje prvo zaposlenje u struci pronašlo u roku od 3 mjeseca od diplomiranja, značajan broj njih se zaposlilo u IT kompanijama u kojima su obavljali praktičnog obrazovanja tokom studija, dio njih je zaposleno u javnom sektoru, a određeni broj ih radi za strane IT kompanije.

Prigodnim porukama studentima su se obratili direktor Visoke škole eMPIRICA, mr.sci. Muhdin Mujačić, te dekanesa dr.sci. Julija Lapuh Bele i direktor Darko Bele sa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane, koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA.

Na kraju je organizovana mala rođendanska proslava, gdje su se studenti, profesori i njihovi gosti ugodno družili i podijelili iskustva, te dogovarali daljnju saradnju u dijelu razvoja inovativnih ideja i afirmacije zajedničkog poduzetničkog pristupa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button