BiH

Vojin Mijatović: Ratnohuškačke priče Izetbegovića i Dodika su besmislene













Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, izazvao je mnoštvo pozitivnih reakcija jučerašnjom fotografijom sa zastavom Bosne i Hercegovine na Kastelu u Banja Luci.

Ono što bi trebalo predstavljati sasvim uobičajenu sliku načina na koji se voli zemlja u kojoj se živi, u BiH je ipak postala prava rijetkost, posebno uzimajući u obzir, kako i Vojin Mijatović sam ističe, činjenicu da oni koji su na vrhu države posljednjih dana često iznose ratnohuškačku retoriku koja ničim nije opravdana:

“Čitava scenografija koja je krenula od postojećih ili nepostojećih non-papera pa do ratnohuškačke politike Milorada dodika i Bakira Izetbegovića prosto su me ponukale da se obratim ljudima koji su u panici, u strahu od rata koji se priziva. Treba shvatiti da je ovo država Bosna i Hercegovina, da mi živimo u njoj i da su sve priče o ratu besmislene.”

Vojin Mijatović dao je komentar i o zastavi te o tome šta ona znači za sve građane:

“Zastava BiH je zastava mira. Otkad imamo tu zastavu niko više ne gine za tuđe ideale. Samo ako tako počnemo da razmišljamo o državi vidjet ćemo da u biti nema razlika o kojima oni pričaju. Trebamo se okrenuti ka životu i ekonomiji i stvarnim problemima koje imamo.”

Na kraju je istakao da poruke koje šalju Izetbegović i Dodik postaju suicidne po sopstvene narode, samo oni toga nisu svjesni, ili, što je još gore, svjesni su i svjesno žele da unište sopstveni narod.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button