Zanimljivosti i zabava

Biramo NajSnješka 2017.: Dobro se zabavi, POŠALJI nam fotku i ČEKAJU TE nagrade!

Čim dođe zima i padne prvi snijeg, svima je prvo u mislima Snješko i zimske radosti. Snješko Bijelić s godinama mijenja oblike. Veličinu. Modne dodatke.

Najmlađi znaju pravilo : formiraj grudvu, rolaj je po snijegu i stvori tri velike kugle različite veličine. Temelj je najveća grudva, naravno. Grančice su ruke, šerpa je kapa, a mrkva nosić. Tu i tamo se komadići uglja stave kao oči, širok osmijeh, poneko dugme i to je to – Snješko gotov i kao takav krasi dvorište do proljeća, jer se obično, zbog količine snijega u njemu, zadnji istopi.

Kako godine prolaze, Snješko sa nama stari, pa mu iz godine u godinu dodajemo nove modne dodatke i činimo ga sve većim frajerom. Pa tako biva i školarac, štreber, đavo, pijanac, naopak, debeo, mršav,visok, nizak ..

Ali i dalje je naš Snješko, kojem se raduju generacije i prije nas, a radovaće mu se i nakon nas. Samo će mu novi naraštaji vjerovatno promijeniti ime. Ali će uvijek biti trospratni (trokuglni) bijeli ljepotan s mrkvom u ulozi nosa.

Bavite li se vi ovim zimskim sportom? Čekate li zimu da oblikujete svog Snješka Bijelića?

Čujemo li mi to : DA????

Pa, šta čekate? Šaljite nam fotografije svoga Snješka Bijelića, napišite nam kako ste mu dali ime i osvojite VRIJEDNE NAGRADE. Za vas smo pripremili super zimska iznenađenja, a vaš zadatak je samo da se dobro zabavite i da fotografiju podijelite sa nama!

Pišite nam na naš Facebook page : Radio Kameleon, šaljite fotke i na : 062/222-442, ludo se zabavite i ponesite tituli kreatora NAJSNJEŠKA 2017.!

ČEKAMO VAS!Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button