Tuzla

Uprkos debelom minusu i snijegu: Majke Srebrenice mirnim protestima obilježile jedanaesti u mjesecu! (FOTO)

Uprkos debelom minusu, snijegu, nepodnošljivom vremenu, majke Srebrenice, danas su ponovo obilježile jedanaesti u mjesecu. Jedanaesti, koji će pamtiti cijelog života.

Modrih prstiju, promrzle, ali odlučne da žele da se pamti ono što im se desilo i da se konačno kazni onaj koji je kriv za sve što se desilo, držale su na Trgu slobode natpise s imenima njihovih najmilijih. Onih koji su izgubili živote boreći se za svoje porodice, za svoju zemlju, a za čijim se posmrtnim ostacima i dalje traga ili su vječni smiraj pronašli na mezarju u Potočarima.

Možda će Vas zanimati i:

Ogorčena nakon proslave neustavnog Dana manjeg bh. entiteta, Nura Alispahić je kazala:“Mi smo još pod tim utiskom. Mi znamo i vidimo ko je kreator svega ovog. Možete li misliti kako je bilo nama taj dan i te noći? Djeca koja su u Oružanim snagama u i iz Srebrenice, a šta ako su oni morali ići u Banja Luku taj dan? Ovo sve, stvarno nema smisla, svi nas sve više plaše. Mi samo ostavljamo poruku da se više nikad nikom ovo ne desi.”

Na mirnim protestima, bila je i predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice”, Hajra Ćatić.“U Srebrenici je strašno. Nema nikoga. Sve su kuće prazne. Narod je napustio grad. Strah je očit, jer nikad ne znamo šta može biti.”

Na pitanje šta očekuju u narednom periodu, Hajra je rekla :“Sutra da krene agresija, sve će biti po nama. Zaista, ništa ne funkcioniše ni u jednoj vlasti i samo mogu reći da nam nimalo nije svejedno.”

Ženama iz UG “Žene Srebrenice” pridružile su se i žene iz Aktiva žena SDA Tuzla, članice SDP Tuzla, Udruženje žena iz Srebrenika i iz Asocijacije žena Medžisa IZ iz Gornje Tuzle.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button