Sport

SLOBODA KREĆE SA RADOM Jagodić predstavio dva pojačanja: On je novi Milan Đurić!

Prvim zajedničkim okupljanjem i prozivkom trenera Vlade Jagodića, fudbaleri Slobode danas su počeli pripreme za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

Strateg Crveno-crnih bio je zadovoljan i sretan jer su se na prozivci pojavili svi, što mu se, kako kaže, nikada u trenerskoj karijeri nije dogodilo.

“Želim istaći i pohvaliti svoje igrače. Od njih 29 svi su došli na prozivku. To je velika stvar i samo dokaz koliko su ozbiljno shvatili ono što nas očekuje. Najbitnije je da su svi zdravi”, rekao je Jagodić te iznio plan priprema.

“U naredna tri dana slijede mjerenja i testiranja. U Tuzli smo do 21. januara, a dan kasnije idemo za Međugorje, povratak je prvog februarskog dana, a već 4.2. putujemo na glavne pripreme u Istru ili Antaliju. Ukupno ćemo odigrati sedam kontrolnih utakmica i uz ukupno 48 treninga koliko ćemo odraditi, smatram da je to sasvim dovoljno za ono što nam treba”, dodao je trener Slobode.

Kako su istakli, jedan od ciljeva FK Sloboda jeste i rad sa mladim igračima, a najboljim omladincima pružila se šansa da se dokažu u prvom timu.

“Iz omladinskog pogona, osim Đukića i Smajića koji su već sa nama, prekomandovali smo golmana Čizmića, defanzivce Muratovića i Beganovića, te naša tri bisera Hodžića, Hajdarevića i Omerovića u kojima vidim strašan potencijal”, kazao je Jagodić.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljena su i dva nova igrača. Povratnik u tim je iskusni Adnan Jahić, nekadašnji kapiten Slobode koji je za Crveno-crne odigrao preko 250 utakmica.

“Malo su me emocije preplavile što sam ponovo dio ove svlačionice. Sloboda je moj klub. Osjećam se kao kadet koji prvi put potpisuje ugovor za prvi tim. Mislim da ću opravdati svoj povratak maksimalno”, istakao je Jahić.

Osim Jahića, danas se pojavio i mladi Ismar Tandir (21) koji je stigao iz srbijanskog Javora. Ovaj mladi napadač nastupao je na Islandu, New York Red Bull te “B” ekipu francuskog Sochauxa, a treba napisati i kako je zabilježio i nastupe za U-19 i U-21 reprezentaciju BiH.

“Meni je čast sam dolazak u Slobodu. Došao sam ovdje da se dokažem i daću maksimalno za klub”, kratko je prokomentarisao Tandir, za koga je Jagodić zanimljivo izjavio da je novi Milan Đurić, te da će to vrijeme i dokazati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button